Μπαχαρικά και μείγματα μπαχαρικών για τέλεια μαρινάδα
Κάθε φαγητό αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα όταν επιλέγουμε τα κατάλληλα μπαχαρικά και μείγματα μπαχαρικών. Το μαρινάρισμα είναι μια διαδικασία που “θωρακίζει” το κρέας ή τα λαχανικά μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, “χτίζοντας” μια στρώση από πλούσια μυρωδικά και μπαχαρικά. Έτσι, το φαγητό μας ψήνεται αργά και ομοιόμορφα, διατηρώντας ζουμερό το εσωτερικό του μέρος και τραγανό το εξωτερικό.
Το ινδικό αυτό μπαχαρικό θέτει τη βάση μιας τέλειας μαρινάδας για κοτόπουλο. Συνδυάζοντας karry με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, δημιουργούμε ένα απολαυστικό περιτύλιγμα για το κοτόπουλό μας, είτε προορίζεται για φούρνο είτε για τηγάνι.
Γλυκό και καυτερό μπούκοβο, μαζί, δημιουργούν έναν πλούσιο γευστικό συνδυασμό για πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας. Χοιρινό, βοδινό αλλά και αρνί, απορροφούν τις γεύσεις και τα αρώματά του ξεχωριστού αυτού μπαχαρικού, δημιουργώντας μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία.
Η τέλεια μαρινάδα για ζουμερές γαρίδες. Μισή ώρα σε σπασμένο γλυκάνισο και ελαιόλαδο, αργό σωτάρισμα και σβήσιμο με ούζο αρκούν για να γίνουν πιο λαχταριστές από ποτέ.
Πικάντικο και ελαφρώς όξινο, το μείγμα μπαχαρικών tandoori αποτελεί ιδανική επιλογή για μαρινάδα κρέατος και λαχανικών. Δοκιμάστε το με κοτόπουλο, αρνί, κουνουπίδι ή και μανιτάρια, επιλέγοντας στη συνέχεια αργό ψήσιμο στη γάστρα.
Θρούμπι, θυμάρι και μοσχοκάρυδο δημιουργούν την πιο αρωματική μαρινάδα για φιλέτο ψαριού. Με παρθένο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι, η μαρινάδα χρειάζεται λίγες μόνο ώρες για να “θωρακίσει” το ψάρι με τα πιο απολαυστικά αρώματα.