Μπαχαρικά για έθνικ πιάτα

Blog

Μπαχαρικά για έθνικ πιάτα

Οι γεύσεις και τα αρώματα ενός σωστά καρυκευμένου πιάτου, είναι από τα στοιχεία που κάνουν ένα γεύμα αξέχαστο. Τα μπαχαρικά μας δίνουν τη δυνατότητα να φέρουμε ένα πιάτο στα μέτρα μας, ορίζοντας τις αναλογίες που θα του δώσουν την κατάλληλη για εμάς ισορροπία. Πικάντικες, γλυκές, όξινες, φρουτώδεις γεύσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους στα μείγματα μπαχαρικών, για να συνδυάσουν όλα όσα κάνουν τη γαστρονομία μοναδική.

 

Λίβανος

Πρόκειται για μια χώρα με πλούσια γαστρονομική κουλτούρα. Όντας το μονοπάτι ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ανατολή, ο Λίβανος χρησιμοποιεί φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδο και όσπρια στα περισσότερα πιάτα του. Η σαλάτα ταμπουλέ, το χούμους, καθώς και το αγαπημένο όλων φαλάφελ, είναι πιάτα με ρίζες τον Λίβανο, ευρέως γνωστά για τα αρώματα και τη νοστιμιά τους. Το σουμάκ βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα πιάτα της λιβανέζικης κουζίνας, καθώς όλοι το αγαπούν για την γλυκοπικάντικη γεύση και τη διακριτική οξύτητά του.

 

Μεξικό

Η μεξικάνικη κουζίνα αγαπά τα καυτερά πιάτα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πιπεριές τσίλι. Tacos, burritos και quesadillas είναι μερικά μόνο από τα δημοφιλή μεξικάνικα γεύματα που σερβίρονται έξτρα καυτερά. Το τσίλι δίνει μοναδική γεύση τόσο στο κρέας όσο και στα λαχανικά, ενώ αποτελεί εξαιρετική βάση για πλούσιες μαρινάδες και σούπες. Η καψαϊκίνη, η ουσία η οποία το κάνει τόσο καυτερό, έχει πλούσιες αντιμικροβιακές ιδιότητες.

 

Ινδία

Μια χώρα με μοναδικό γαστρονομικό χαρακτήρα και μοναδικά αρωματικά πιάτα. Η Ινδία βασίζει μεγάλο κομμάτι της κουζίνας της στο κάρι, το οποίο χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες, όσπρια και μαρινάδες. Συχνά αναμειγνύεται με γάλα καρύδας, σκόνη μουστάρδας, βότανα και μπαχαρικά, δημιουργώντας πιάτα με περίπλοκες υφές και γεύσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο