Ροφήματα για ισχυρό ανοσοποιητικό

Blog

Ροφήματα για ισχυρό ανοσοποιητικό

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, η θωράκιση του οργανισμού και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού γίνονται ολοένα και πιο επιτακτικές. Η φύση μάς έχει χαρίσει απλόχερα ποικιλία βοτάνων που προσφέρουν προστασία με φυσικό τρόπο από τις ιώσεις και τα συχνά κρυολογήματα.

Ginseng

Η ρίζα του δημοφιλούς φυτού ginseng είναι γνωστή για τις τονωτικές της ιδιότητες. Σύμφωνα με μελέτες, δρα ευεργετικά στο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση των ιώσεων με τον  πιο φυσικό τρόπο.

Εχινάτσια

Η εχινάτσια χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες σε πληγές, κρυολογήματα και πονόλαιμο. Οι ποικίλες δραστικές ουσίες αυτού του βοτάνου το καθιστούν ιδανικό για την ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

Φασκόμηλο

Το ιδιαίτερα αρωματικό φασκόμηλο χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη φυσική θεραπεία λοιμώξεων. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως ο βήχας και ο πονόλαιμος.

Ginger

Ένα βοτανικό τσάι με προσθήκη ginger, δεν είναι μόνο ιδιαίτερα εύγευστο αλλά προστατεύει και τον οργανισμό σας χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του που δρουν τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά στην καταπολέμηση κρυολογημάτων.

Ανακαλύψτε όλες τις προτάσεις της Αλεξόπουλος Μπαχαρικά – Olentia Tea σε βότανα.

Μοιραστείτε το άρθρο