Prunus Spinoza: 2+1 γευστικοί τρόποι χρήσης

Blog

Prunus Spinoza: 2+1 γευστικοί τρόποι χρήσης

Το prunus spinoza, γνωστό και ως αγριοδαμασκηνιά, έχει διάφορες χρήσεις, τόσο στη λαϊκή ιατρική όσο και στη γαστρονομία. Εδώ είναι τρεις τρόποι χρήσης του:

Αφέψημα:
Τα αποξηραμένα άνθη και φύλλα του prunus spinoza,  χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, το οποίο θεωρείται ότι έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Παρασκευή λικέρ:
Οι καρποί του, γνωστοί ως “sloe berries”, χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του παραδοσιακού λικέρ Sloe Gin.

Μαρμελάδα και σιρόπι:
Οι καρποί, αν και στυφοί όταν είναι ωμοί, μπορούν να γίνουν νόστιμη μαρμελάδα ή σιρόπι, το οποίο χρησιμοποιείται στην παρασκευή διαφόρων γλυκών.

Μοιραστείτε το άρθρο