Prunus Spinoza: 2+1 γευστικοί τρόποι χρήσης
Το prunus spinoza, γνωστό και ως αγριοδαμασκηνιά, έχει διάφορες χρήσεις, τόσο στη λαϊκή ιατρική όσο και στη γαστρονομία. Εδώ είναι τρεις τρόποι χρήσης του:
Αφέψημα:
Τα αποξηραμένα άνθη και φύλλα του prunus spinoza, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, το οποίο θεωρείται ότι έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.
Παρασκευή λικέρ:
Οι καρποί του, γνωστοί ως “sloe berries”, χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του παραδοσιακού λικέρ Sloe Gin.
Μαρμελάδα και σιρόπι:
Οι καρποί, αν και στυφοί όταν είναι ωμοί, μπορούν να γίνουν νόστιμη μαρμελάδα ή σιρόπι, το οποίο χρησιμοποιείται στην παρασκευή διαφόρων γλυκών.