Blog

Κόκκινο Τριανταφυλλάκι Βρώσιμο: Η Μαγική Γεύση

Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι ένας πραγματικός θησαυρός της φύσης που γεμίζει τις καλοκαιρινές μας μέρες με άρωμα, γεύση και χρώμα. Αυτό το μικρό, αλλά πανίσχυρο άνθος, είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο: είναι μια πηγή γλυκύτητας, ευεξίας...

Read more...

Αστεροειδής Γλυκάνισος: Το μπαχαρικό που ξυπνά μνήμες

Ο αστεροειδής γλυκάνισος δεν είναι απλώς ένα ακόμα εξωτικό μπαχαρικό. Είναι μια εμπειρία, μια ανάμνηση που χωράει σε ένα μικροσκοπικό ξύλινο αστέρι. Με καταγωγή από την Ασία, έχει πρωταγωνιστήσει σε παραδοσιακές κουζίνες ανά τους αιώνες. Όμως αυτό που τον κάνει...

Read more...

Πράσινο Τσάι: DIY Συνταγές Ροφημάτων για δροσιά και ευεξία

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο γεμάτο αντιοξειδωτικά και ευεργετικά συστατικά αλλά είναι και εξαιρετική βάση για δημιουργικά και δροσιστικά ροφήματα. Η Αλεξόπουλος Μπαχαρικά Α.Ε. διαθέτει μία πλούσια συλλογή πράσινου τσαγιού που θα προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, δίνοντας...

Read more...

DIY Συνταγές: Πώς να Χρησιμοποιήσετε Βρώσιμα Ροδοπέταλα στην Κουζίνα

Τα βρώσιμα ροδοπέταλα μπορούν να αναβαθμίσουν κάθε πιάτο, από γλυκά μέχρι ροφήματα και αλμυρές δημιουργίες. Αν θέλετε να προσθέσετε άρωμα, χρώμα και αντιοξειδωτικά στην κουζίνα σας, οι παρακάτω ιδέες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Σπιτική Μαρμελάδα Ρόδου: Μια αρωματική μαρμελάδα με...

Read more...

Prunus Spinoza: 2+1 γευστικοί τρόποι χρήσης

Το prunus spinoza, γνωστό και ως αγριοδαμασκηνιά, έχει διάφορες χρήσεις, τόσο στη λαϊκή ιατρική όσο και στη γαστρονομία. Εδώ είναι τρεις τρόποι χρήσης του: Αφέψημα: Τα αποξηραμένα άνθη και φύλλα του prunus spinoza,  χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, το οποίο...

Read more...

Τσάι με κρόκο: 2+1 γευστικοί τρόποι χρήσης

Το τσάι με κρόκο, συνδυάζει την ιδιάζουσα γεύση του λευκού τσαγιού με το άρωμα και τις ευεργετικές ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης.  Ζεστό ρόφημα: Η πιο αυθεντική μορφή απόλαυσης του λευκού τσαγιού με κρόκο. Η ελαφριά και φίνα γεύση του, εμπλουτισμένη...

Read more...

2+1 Ιδιαίτερες συνταγές με γλυκό μπούκοβο

Το γλυκό μπούκοβο είναι ένα εξαιρετικό καρύκευμα που προσθέτει μια ήπια καυτερή γλυκύτητα σε διάφορα πιάτα. Ας δούμε τρεις ιδιαίτερους τρόπους να το χρησιμοποιήσουμε.  Σοκολατένια Μους με γλυκό μπούκοβο: Προσθέστε μια πρέζα γλυκό μπούκοβο σε ένα κλασικό μους σοκολάτας...

Read more...

Σκόρδο σε νιφάδες-ένα πολύτιμο συστατικό με αμέτρητες χρήσεις!

Το σκόρδο σε νιφάδες δεν είναι απλώς ένα συστατικό – είναι ένα μικρό θαύμα που συνδυάζει εξαιρετική γεύση, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία και είναι εύκολο στη χρήση του. Ας δούμε μερικούς τρόπους χρήσης του. Στην καθημερινή μαγειρική Μπορεί να χρησιμοποιηθεί...

Read more...

2+1 τρόποι χρήσης του ανθού χαμομηλιού

Οι λεπτοί και ευωδιαστοί ανθοί του χαμομηλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους, προσφέροντας χαλάρωση, ευεξία και μια δόση φυσικής φροντίδας στην καθημερινότητά μας.  Ας δούμε κάποιους τρόπους χρήσης του χαμομηλιού: Ρόφημα Το χαμομήλι, μία από τις πιο συχνές επιλογές αφεψήματος,...

Read more...

4 δημιουργικοί τρόποι χρήσης του μείγματος σούπας

Το μείγμα μπαχαρικών για σούπα είναι ένας συνδυασμός μαντζουράνας, καρότου, θυμαριού, καθώς και μιας ποικιλίας αρωματικών φυτών. Ας δούμε κάποιους τρόπους χρήσης του μείγματος: Βάση για σούπα Χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια πλούσια και γευστική βάση για διάφορους τύπους σούπας (π.χ....

Read more...