3 συνταγές για καλοκαίρι με άρωμα δάφνης!

Blog

3 συνταγές για καλοκαίρι με άρωμα δάφνης!

Το καλοκαίρι θέλει φρεσκάδα και απλότητα στη γεύση. Τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης της Αλεξόπουλος Μπαχαρικά ΑΕ, είναι το μυστικό υλικό που μπορεί να εμπλουτίσει ακόμα και τις πιο απλές καλοκαιρινές συνταγές, προσθέτοντας πλούσιο άρωμα και βάθος γεύσης.

  1. Ψητή μελιτζάνα με φέτα και δάφνη
    Κόβουμε μελιτζάνες σε φέτες, τις ψήνουμε στο φούρνο με ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και 1-2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης που έχουμε ζεστάνει ελαφρά. Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα και λίγο λεμόνι. Απλό, καλοκαιρινό και αρωματικό.
  2. Κρύα πατατοσαλάτα με δάφνη και κάπαρη
    Βράζουμε πατάτες μαζί με ένα φύλλο δάφνης, ώστε να αρωματιστούν. Αφού κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με κάπαρη, ελιές, φρέσκο κρεμμυδάκι και ένα δροσερό ντρέσινγκ από λεμόνι και μουστάρδα. Μια ελαφριά αλλά χορταστική σαλάτα ιδανική για το καλοκαίρι.
  3. Μαρινάδα για ψάρι με δάφνη και εσπεριδοειδή
    Σε χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε τα φιλέτα ψαριού να μαριναριστούν στο μειγμα για 30 λεπτά και ψήνουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και φρεσκάδα.

Με τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης Αλεξόπουλος Μπαχαρικά ΑΕ, το καλοκαίρι αποκτά νέο γευστικό χαρακτήρα. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο